این روز ها که بحث بازسازی زیرساخت های اینترنت کشور به گوش می رسد همه آنهایی که در حوزه ارتباطات و فناوری هستند در این فکر هستند که اپراتور های سیم کارت می خواهند بالاخره از اینترنت 5G رونمایی کنند. در این روز ها بحث ها بسیار بالا است از یک طرف که قیمت بسته های اینترنت بالا رفته است و بعضی از بهترین بسته های اینترنت هم حذف شده توسط اپراتور های سیم کارت که همین مسئله باعث ناراحتی مردم شده است .اینترنت 5G که تقریبا در همه کشور های استفاده میشه که پر سرعت ترین اینترنت در جهان است و معدود کشورهایی هستند که این نوع اینترنت ندارند که یکی از این کشور ها ایران است .حالا که ایرانسل و همراه بسته های خوب شان را حذف کرده اند باید دید که چگونه می خواهند از دل مردم در بیاورند . این دو اپراتور در تلاش بوده اند که در این چند وقت زیر ساخت های مناسبی را درست کنند

امکانات فوق العاده و ویژگی های منحصر بفرد اینترنت 5G سبب شده که این نسل خیلی زود جایگزین اینترنت نسل 3 و 4 گردد. کاربرانی که از این تکنولوژی استفاده می نمایند، معترفند که این تکنولوژی اصلا قابل قیاس با اینترنت 3G و 4G نبوده و تمامی جنبه های زندگی روزمره را تحت تاثیر قرار می دهد. از مهم ترین مزایای این اینترنت که باعث فراگیری و محبوبیت این تکنولوژی نیز گشته؛ سرعت بارگذاری و بارگیری اطلاعات، کاهش تاخیر و افزایش تعداد وسایل متصل به اینترنت می باشد.

با توجه به این که در اینترنت نسل پنجم سرعت دانلود تا 20 برابر افزایش یافته و میزان تاخیر در انتقال داده ها نسبت به نسل چهارم اینترنت 10 برابر کاهش می یابد، سوال اینجاست چرا هنوز این فناوری در کشور ما فراگیر نشده است؟

پیش تر از این اعلام شده بود که همراه اول، اپراتوری است که در راه اندازی این تکنولوژی در کشور پیش قدم شده است. در خبرها نیز آمده بود: سه اپراتور همراه اول، ایرانسل و به زودی مبین نت اینترنت 5G را به خدمات خود اضافه خواهند کرد.

به نقل از شایان فرخ یار، مدیرکل بازاریابی و فروش انبوه مبین نت، این شرکت در صدد است تا با همکاری و همراهی همراه اول اینترنت نسل پنجم را تا مرداد ماه سال 1401 آغاز کند. بعد از تصویب هیات مدیره مبین نت، در صورت تامین منابع، این شرکت در تلاش است تا ظرفیت بیشتری را در قالب سرویس های مختلف ایجاد کند که برای رسیدن به آن لازم است 30 تا 35 درصد از شبکه خود را بهبود ببخشد.

فرخ یار، وارد شدن اینترنت 5G به کشور را وابسته به افزایش تعرفه های اینترنت می داند و در مورد آن می گوید:" تا پیش از این که افزایش قیمتی در کار نبود، برای اپراتورها نیز توجیه اقتصادی برای وارد کردن تکنولوژی 5G به کشور وجود نداشت. با تغییراتی که در تعرفه های اینترنت به وجود آمده است، ممکن است اینترنت بخش ثابت (ADSL ) نیز اقدام به وارد کردن اینترنت نسل پنجم و بی سیم کنند. زیرا هنوز بخشی از فرکانس نسل پنجم خالی است.

ایشان در خصوص میزان پوشش دهی نسل پنجم اینترنت شرکت مبین نت بیان داشتند :" مبین نت فعلا تنها تعدادی از مناطق را تحت پوشش 5G قرار می دهد. چرا که مودم های این تکنولوژی بسیار گران هستند. به عنوان مثال هر مودم 200 تا 2500 دلار قیمت دارد."

طبیعتا با قیمت گران این مودم ها، قیمت بسته های این اینترنت نیز بسیار گران خواهد بود. فرخ یار درباره قیمت اینترنت نسل پنجم گفت:" زمانی که اینترنت 5G وارد کشور شود، قیمت بسته های نامحدود آن کمتر از 500 هزار تومان نیست."

البته در حال حاضر سایت های محدودی توسط شرکت های بزرگ مخابرات ایران در شهرهای تهران، مشهد و کیش راه اندازی شده که این فرصت را به عموم مردم می دهد تا از این ویژگی منحصر بفرد استفاده کنند، سوال اینجاست که چه زمانی نسل پنجم اینترنت برای تمامی کاربران در کشور فعال خواهد شد؟

بر اساس اعلام کارشناسان برای گسترش اینترنت 5G مهمترین مساله آماده سازی زیر ساخت های این فناوری می باشد که این امر منوط به پیشرفت در دو حوزه شبکه و گوشی های هوشمند می باشد.

با توجه به این که بر اساس اطلاعیه سازمان تنظیم مقررات رادیویی که در واکنش به اخبار گرانی اینترنت پیش تر از این منتشر شده بود، لازم است اپراتورها بخش عمده درآمد حاصله از این سه برابری قیمت ها را صرف توسعه شبکه و زیر ساخت ها کنند، قطعا پیشرفت در این حوزه و آماده سازی زیر ساخت های لازم در دستور کار اپراتورها خواهد بود و به زودی باید شاهد تحقق برنامه های از پیش برنامه ریزی شده آنها در جهت توسعه زیر ساخت ها و آنتن های جدید باشیم.

علاوه بر این استفاده از اینترنت نسل پنجم فقط از طریق گوشی هایی امکان پذیر است که این فناوری را پشتیبانی می کنند که در حال حاضر تقریبا تمام گوشی های جدید برندهای مختلف مجهز به این فناوری می باشند و افراد می توانند با تهیه یک گوشی هوشمند مدرن به راحتی از این تکنولوژی بهره مند گردند.

یکی از کارشناسان این حوزه دلیل عدم پیشرفت 5G را انحصار و بسته بودن فضای واردات گوشی در کشور دانسته و در این زمینه می گوید: "صاحبان کسب و کار و فعالان در این صنعت، تمایل نداشتند که گوشی های 5G زودتر از گوشی هایی که در انبار دارند، وارد کشور بشود تا مردم بتوانند از قابلیت های آن استفاده کنند. به هر حال هنوز در بازار و انبارهای تاجران گوشی های هوشمند، موبایل های 4G وجود دارد. آنها باید درآمد و سود خودشان را از بازار ببرند تا بستر و پلتفرم جدید 5G وارد کشور شود.

با توجه به گفته های این کارشناس یکی از مهمترین دلایل عدم فراگیری تکنولوژی 5G در این یک سال اخیر، انحصاری بودن فضای واردات گوشی های هوشمند می باشد که انتظار می رود برای ایجاد تغییر در این فضا نیز اقدامات اساسی و مهم صورت پذیرد.

البته باید در نظر گرفت به دلیل بروز بودن این تکنولوژی، گوشی های هوشمندی که از این فناوری پشتیبانی می کنند گران بوده و کاهش قدرت خرید مردم در این سال های اخیر اجازه خرید تلفن های همراه گران را نمی دهد.

 

 

منبع : سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز