با وجود آنکه در ماه های گذشته محدودیت های شدیدی برای دسترسی ایرانیان به اینترنت بین المللی وجود داشته و تندروهای اصولگرا با فیلتر اپ های مجازی مانند اینستاگرام و واتس اپ، آسیب جدی به کسب و کار بسیاری از فعالان اقتصادی در این پلتفرم ها وارد شده، ولی به نظر می رسد؛ هنوز رضایت کامل خاطر این مدافعان طرح صیانت جلب نشده و کمیسیون مشترک صیانت؛ طرح جدیدی درباره فضای مجازی و فضای فیلترینگ فعلی و قطع ارتباط ایرانیان با اینترنت بین المللی را در دستور کار قرار داده است.

 
آنچه که در این دو ماه گذشته در کشور رخ داد؛ نشان می دهد فضای اینترنت با فیلترینگ شدید و کاهش چشمگیر پهنای باند مواجه بوده که همین موضوع نارضایتی شدید کلیه مشترکین سیم کارت دائمی همراه اول و سیم کارت اعتباری همراه اول، ایرانسل و رایتل را به همراه داشته است. ولی آنچه در خانه ملت رخ می دهد، کاملا جدا از این فضا بوده و بهارستان نشینان علاوه بر حمایت همه محدودیت ها، به دنبال بررسی طرح جدیدی هستند که شرایط را برای کاربران فضای مجازی سخت تر خواهد کرد. البته لازم به ذکر است که وکلای مجلس، اختیار قانونگذاری در خصوص فضای مجازی را به شورای عالی فضای مجازی داده اند که این شورا هم با تصویب طرح صیانت، محدودیت های فراوانی را برای کاربران ایجاد کردند.
 
حسین نوش آبادی، عضو کمیسیون امنیت ملی و عضو کمیسیون مشترک طرح صیانت، در این زمینه می گوید: " دشمنان، خدمات مسئولان و کارهای مهمی را که انجام گرفته است، با سیاه نمایی در فضای مجازی و حقیقی وارونه جلوه می دهند و تولید محتواهای مناسب درباره عملکرد کارهای بزرگ انجام گرفته؛ اکنون یک وظیفه است و جنگ ترکیبی صورت گرفته توسط دشمن باید برنامه داشته باشیم."
 
ایشان در ادامه افزودند : " بنده عضو کمیسیون مشترک صیانت از فضای مجازی هستم و هدف این کمیسیون رشد و ارتقای پیام رسان داخلی است که هم اکنون بعضی از نشانه های پیشرفت آن مشاهده می شود و از هفته آینده جلسات تکمیلی آن ادامه پیدا خواهد کرد. " محمد باقری، نماینده بناب هم که عضو دیگری از کمیسیون مشترک صیانت می باشد، در این خصوص می گوید: " در شرایط کنونی کشور باز کردن چنین موضوعات حساسی به صلاح نیست."
پیشتر در تیر ماه امسال هم نامه ای از محسن خاکی، مشاور وزیر کشور و رئیس قرارگاه عفاف و حجاب، خطاب به یکی از مقامات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات منتشر شده بود که در آن ذکر شده بود تا ایجاد سیستم فیلترینگ هوشمند را تسریع کنند.
 
حال در چنین شرایطی کمیسیون مشترک، رسالت خود را در این دیده تا دوباره فعالیت خود را آغاز کرده و برای تدوین طرح صیانت جدید تلاشی دوباره را آغاز کند. این امر در حالی است که کمیسیون مشترک با نظر اکثریت وکلای مجلس شورای اسلامی دیگر نباید وجود خارجی داشته باشد. زیرا چند ماه پیش معاون قوانین مجلس شورای اسلامی در پاسخ به نامه هیئت رئیسه کمیسیون مشترک طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی اعلام کرده بود: " نمایندگان مجلس در رای گیری انجام شده در جلسه غیر علنی، با ادامه کار کمیسیون مشترک مخالفت کرده اند. "
 
این کمیسیون که با رای اکثریت موافقان مسدود سازی اینترنت تشکیل شده بود، عملکردش مورد تایید نبوده و با نقدهایی جدی روبرو شد با موافقت نمایندگان مجلس بر عدم هشتاد و پنجی شدن طرح صیانت، همان روز کارکرد خود را از دست داد.از سوی دیگر عضو دیگر همین کمیسیون مشترک صیانت در مجلس بیان کرده است: " اکنون کمیسیون مشترک هیچ فعالیتی نداشته، اما اگر بنا باشد تا اتفاق جدیدی در حوزه نظام بخشی به فضای مجازی رخ دهد، باید در قالب یک طرح جدید و اخذ نظر از صحن مجلس باشد.
 
البته در حال حاضر زمزمه هایی پیرامون از سرگیری برگزاری جلسات کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت در مجلس وجود دارد و علی اصغر عنابستانی، نماینده مردم سبزوار، در این مورد می گوید:" آنچه در مجلس پیرامون طرح نظام بخشی به فضای مجازی رخ داد، این بوده که کمیسیون مشترک؛ کلیات این طرح را به تصویب رساند. اما هیئت رئیسه مجلس این فرایند تصویب را خلاف قانون تلقی کرد. اکنون دو بحث وجود دارد: آیا اکنون کمیسیون مشترک می تواند مجددا شروع به کار کند."
 
او در ادامه می گوید: " بر اساس آیین نامه از آنجا که سه ماه کمیسیون فرصت در اختیار داشته تا کلیات این طرح را تصویب کند و از این بازه زمانی گذشته است؛ دیگر کمیسیون نمی تواند کار خود را آغاز کند. اگر قرار باشد این کمیسیون مجددا شروع به کار کند؛ باید مجددا از صحن مجلس مجوز گرفته شود و طرحی جدید در قالب اصل 85 به این کمیسیون سپرده شود."
 
نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی گفته بود: " اما یک بحث دیگر این است که علت عدم تصویب کلیات این طرح ظرف سه ماه این بوده که مرکز پژوهش ها در ارائه گزارش تاخیر داشته است، بنابراین کمیسیون مجوز دارد که مجددا تشکیل شود. اما فعلا کمیسیون مشترک تعطیل است و اگر قرار باشد اتفاق جدیدی در حوزه نظام بخشی به فضای مجازی رخ دهد. حتما باید در قالب طرح جدیدی دنبال شود که صحن مجلس نیز باید درباره آن نظر بدهد. "
البته شاید تلاش مجلسی ها برای جرم انگاری فروش فیلتر شکن به سخنان اخیر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بی ربط نباشد. عیسی زارع پور چندی پیش در پایان جلسه هیات دولت در پاسخ به این سوال که آیا استفاده از فروش فیلتر شکن و کسب درآمد از آن مجاز است یا نه؟ بیان داشت: " باید گفت فروش فیلتر شکن غیر مجاز است، اما متاسفانه جرم انگاری نشده است. البته تلاش هایی صورت می گیرد که جرم انگاری شود که این جزو وظایف من نیست و نهادهای مربوطه باید دنبال کنند. اما استفاده از اینها با ایجاد ناامنی در ادوات و ابزارها همراه می شود."
 
در همین گزارش خبری ایشان در خصوص محدودیت شبکه های اجتماعی و استفاده از فیلتر شکن اینگونه اظهار نظر کرد: " همان طور که بارها کارشناسان اعلام کردند؛ استفاده از ابزارهای موسوم به فیلتر شکن حتما آسیب پذیری جدی برای دستگاه ها و گوشی ها و لپ تاپ ها و رایانه و این گونه ادوات دارد، زیرا راه رخنه هکرها را به گوشی مردم تسهیل می کند، به عنوان کارشناس توصیه این است مردم تا جایی که می توانند؛ از این ابزارها استفاده نکنند. "
با در نظر گرفتن جمیع سخنان و اتفاقات رخ داده در مجلس می توان پیش بینی کرد که مسئولان امر مانند همیشه ترجیح می دهند تا با یک نگاه قهری، نسبت به اصل موضوع نگاه جدی تری داشته و با ایجاد محدودیت های بیشتر و سخت تر، کاربران را به آنچه که از دید آنان به صلاح می باشد، مجبور سازند.
 
منبع : سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز